Reception Area
Reception Area

Synergenic Office

This project features an office for a think tank company, Synergenic, that chose to move to a place with ambiance that enhances teamwork and creative workflow.

The inspiration for the project was a valley in the Rocky Mountains. I fully understand the importance of the possibility to detach from work and immerse oneself in creative daydreaming. Contrary to popular belief, relaxed situations are where most great ideas are born. This space intertwines work and relaxation mode, moving the workplace to one in which many people would love to vacation – a place simultaneously soothing and energizing.

Company logo
Company logo

This project reflects my growing interest in Biophilic Design and daylighting. The space layout is a result of my recent study of effective use of natural light. The mostly subdued colors enhance the effectiveness of daylighting solutions while helping Synergenic’s employees achieve the balance of relaxation and increased energy necessary to promote creativity. They resemble colors frequently found in nature, but are very subtle, like mountain valley colors seen through a hazy sky. I took advantage of the natural properties of materials such as wood, concrete, steel and glass; supplementing the natural palette with a variety of colors: blue-greens, grays, green, cream and bronze. The colors are more vivid in the cafe area, where people come to be uplifted. Stimulating reds and corals stand out from the muted color palette just as flowers stand out in a valley meadow.

Project Details
 Process work